Ook ABN Amro voert IBAN Naam Check in 2018-08-10T09:53:15

Nieuwe emoji in 2019: hand-in-hand en mindervaliden

Emoji altijd bij de hand met Chrome op Windows 10

Ook ABN Amro voert IBAN Naam Check in

Ook ABN Amro voert IBAN Naam Check in

Na de Rabobank en ING voert nu ook ABN Amro de IBAN Naam Check door. Bij een overboeking wordt gecheckt of het rekeningnummer wel overeenkomt met de naam van de rekeninghouder, om zo ongelukjes en fraude te voorkomen.

Voer je voortaan door bijvoorbeeld een typefout een verkeerd rekeningnummer in, dan krijg je daarvan een waarschuwing te zien. Controlleer dan opnieuw of het nummer dat je hebt ingevuld, wel klopt. De bank helpt daarbij door naamsuggesties te geven. Ben je heel zeker van je zaak, dan kun je ongeacht melding altijd bepalen om toch geld over te maken.

De IBAN Naam Check werkt alleen bij binnenlands betaalverkeer, dus niet bij overboekingen naar buitenlandse rekeningnummers. Tevens is de check nog niet met de mobiele internetbankieren-app geïntegreerd. Vooralsnog werkt het alleen op de pc.

Schoorvoetend

Overigens wilden de banken eerst niet aan deze maatregel, omdat het te lastig en te duur zou zijn om te implementeren. Daar nam het tv-programma Opgelicht?! geen genoegen mee. Er werd een petitie gestart waarmee meer dan 40.000 handtekeningen werden opgehaald. Daarnaar ging het balletje pas echt rollen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord