Ook Google komt met betaaldienst: Android Pay

© CIDimport

Ook Google komt met betaaldienst: Android Pay

Geplaatst: 2 maart 2015 - 13:37

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:12

Redactie ID.nl

Na Apple Pay en Samsung Pay komt nu ook Google met een eigen betaalsysteem voor smartphones: Android Pay. De zoekgigant kan natuurlijk niet achterblijven in de strijd om je telefoon als portemonnee.

Google had al een eigen betaalsysteem, genaamd Wallet. Android Pay maakt daar gebruik van, maar zit dieper in het besturingssysteem gebakken. Zo kunnen ontwikkelaars die met Android werken ook Android Pay in hun apps verwerken.

Neem bijvoorbeeld de Appie-app van Albert Heijn. Daar kan Android Pay in worden verwerkt, zodat je vanuit de app kunt betalen. Daarvoor moet overigens de winkelier wel NFC-betalingen ondersteunen, net zoals bij Apple Pay.

Details blijven verder nog schaars. Zo is niet bekend wanneer Android Pay beschikbaar wordt gesteld. Op den duur komt er wel ondersteuning voor 'biometrische beveiliging,' wat wil zeggen dat je betalingen pas kan doen na een scan van je vingerafdruk.

Concurrent

Google kondigt het betaalsysteem min of meer gelijktijdig aan met Samsung, die als onderdeel van zijn Samsung Galaxy S6-presentatie Samsung Pay onthulde.

Een belangrijk verschil: Samsung Pay werkt niet met NFC maar met de magneetstrip van pinautomaten, en werkt bij praktisch iedere bestaande betaalautomaat. Voor een NFC-betaling moet de winkelier zijn apparaten eerst uitrusten met een NFC-lezer, en dat gebeurt in de praktijk nog maar nauwelijks.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten