Ook HTC gaat voor virtual reality met Vive-headset

© CIDimport

Ook HTC gaat voor virtual reality met Vive-headset

Geplaatst: 2 maart 2015 - 08:02

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:13

Redactie ID.nl

Een verrassende onthulling van smartphonefabrikant HTC: het bedrijf werkt aan een virtual reality-headset met de naam Vive en gaat zo o.a. de concurrentie aan met Facebook (Oculus Rift) en Samsung (Gear VR).

De bril plaatst twee schermen voor je ogen met een resolutie van 1200 x 1080 pixels. De beelden worden ververst met een snelheid van 90 frames per seconde. Doordat er minder vertraging in het beeld zit dan bij andere VR-headsets, is de virtuele realiteit weer een stuk levensechter.

Daarnaast is het de bedoeling dat je met de headset rond kan lopen, zodat je bewegingen in het echt overeenkomen met je bewegingen in virtual reality. Je stuurt de headset daarbij aan met speciale 'controllers' in je handen, waarvan de details verder nog schaars zijn.

Samenwerking Valve

Voor de gadget gaat HTC de samenwerking aan met spellenmaker Valve, die naast de Half Life-games ook verantwoordelijk is voor het gameplatform Steam. SteamVR is de virtual reality-variant ervan en tevens de versie die werkt met Vive.

Hoewel de exacte details nog uitblijven, kun je je bijvoorbeeld voorstellen dat je met de bril op je hoofd door een virtuele spellenwinkel loopt. Of dat je vanuit SteamVR gemakkelijk een virtual reality-game opstart.

Beschikbaarheid

De Vive moet dit jaar al uitkomen voor consumenten, hoewel een prijs nog niet bekend is. In de lenteperiode komt eerst een ontwikkelaarsversie uit, die dan games, apps en 'ervaringen' voor de headset kunnen maken door er zelf mee te testen.

Bekende namen als Google, HBO en productiemaatschappij Lionsgate zijn al aan boord.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten