Ook Windows Pro-gebruikers niet meer veilig voor gedwongen Windows 10-upgrade

© CIDimport

Ook Windows Pro-gebruikers niet meer veilig voor gedwongen Windows 10-upgrade

Geplaatst: 14 januari 2016 - 07:20

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:51

Redactie ID.nl

Ook gebruikers van Windows 7 en 8.1 Pro zijn niet meer veilig over de upgrade-drang van Microsoft. Binnenkort krijgen ook de Pro-besturingssystemen de automatische update naar Windows 10, tenzij ze dat handmatig uitzetten.

Dat melden gebruikers van het besturingssysteem, die de 'Get Windows 10'-pop-up zagen verschijnen. Microsoft bevestigt de upgrade.

Kleine bedrijven

Microsoft pushte de Windows 10-upgrade al wel naar Pro-gebruikers, maar alleen als die in een pc-groep zaten. De upgrade komt alleen naar kleine bedrijven; grote bedrijven die Windows Enterprise draaien kunnen nog steeds zelf besluiten te updaten. De Windows 10-pop-up komt op Pro ook alleen beschikbaar wanneer updates automatisch worden binnengehaald.

App

De upgrade naar Windows 10 komt binnen via 'Get Windows 10', een speciale app die gebruikers plaagt met een notificatie dat ze kunnen overstappen. Via 'Get Windows 10' is het mogelijk om direct te upgraden, waarbij alle bestanden en instellingen blijven staan - als alles in ieder geval goed gaat.

Commotie

Er is veel commotie rondom Microsofts agressieve manier van upgraden. Gebruikers die niet willen overstappen op Windows 10 klagen dat het softwarebedrijf het hen wel heel moeilijk maakt de update tegen te houden. Zelfs als je aangeeft geen interesse in die update te hebben, komt die vaak toch nog terug.

Mede door de vele negatieve reacties van lezers schreven we onlangs nog deze oproep aan Microsoft om te stoppen met die geforceerde updates. Blijkbaar heeft het bedrijf daar niet naar geluisterd...

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten