Op nieuwe site kunt u zelf bepalen wat nieuws is

© CIDimport

Op nieuwe site kunt u zelf bepalen wat nieuws is

Geplaatst: 15 mei 2006 - 09:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:09

Redactie ID.nl

De website eKudos.nl is een nieuwe Nederlandse nieuwsdienst waarbij de bezoeker (u dus) bepaalt wat belangrijk is. De site heeft geen redacteuren die artikelen schrijven, selecteren of beslissen welke informatie de meeste waarde heeft. Iedereen die zich registreert kan op internet gevonden artikelen toevoegen aan de website.

Op nieuwe site kunt u zelf bepalen wat nieuws is

De website eKudos.nl is een nieuwe Nederlandse nieuwsdienst waarbij de bezoeker (u dus) bepaalt wat belangrijk is. De site heeft geen redacteuren die artikelen schrijven, selecteren of beslissen welke informatie de meeste waarde heeft. Iedereen die zich registreert kan op internet gevonden artikelen toevoegen aan de website. In Amerika bestaat dit concept al langer.Bezoekers kunnen hier vervolgens op stemmen en bepalen op die manier de nieuwswaarde ervan. Een verhaal met voldoende stemmen wordt vervolgens automatisch naar de voorpagina van eKudos.nl gepromoveerd. Hier ontstaat vervolgens een overzicht van artikelen waarvan de bezoekers vinden dat deze de meeste nieuwswaarde hebben.

De virtuele stemmen die gebruikers kunnen toekennen aan artikelen die zij interessant of belangrijk vinden heten Kudos. Dit van oorsprong Griekse woord betekend zoveel als 'roem' of 'eer'. Naast het bepalen van de nieuwswaarde kunnen bezoekers ook met elkaar in discussie gaan over een bepaald artikel. Nieuwsberichten op eKudos.nl zijn korte samenvattingen van artikelen elders geplaatst op internet. Het nieuws is opgedeeld in verschillende categorieen zoals tech, web, wetenschap of entertainment.

eKudos.nl hoort bij een nieuwe generatie websites, ook wel Web 2.0 genoemd. Centraal hierbij staat dat de gebruikers bepalen wat belangrijke informatie is, dit verzamelen en met elkaar willen delen. eKudos.nl is gemaakt naar Amerikaans voorbeeld waar sociale-nieuwssites het afgelopen jaar zeer populair zijn geworden. Voornaamste voorbeeld is de site Digg - een site die een bezoek overigens meer dan waard is, maar dit terzijde.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten