Op weg met WordPress 2015-05-18T16:56:30

Geen computerspelletjes voor vastzittende Pirate Bay-oprichter

Hoe maak je een backup van WhatsApp in Google Drive?

Op weg met WordPress

Op weg met WordPress

Heb je eenmaal WordPress geïnstalleerd bij je webhoster, dan blijkt dit pakket toch best een leercurve te hebben. Het is allemaal niet dramatisch ingewikkeld, maar enige kennis van zaken is noodzakelijk.

Een cursus WordPress voert hier wat ver, al was het maar omdat we zelf mooie workshops online hebben staan om je vlug op weg te helpen. Zie deze workshop over een razendsnelle start met je eigen blog of dit overzicht van de beste WordPress-plugins. Met deze laatstgenoemde onderdelen breid je de functionaliteit van WordPress eenvoudig uit. Ben je op zoek naar diepgravende(r) informatie over WordPress, dan vind je hier een zeer uitgebreide online én Nederlandstalige handleiding. Klanten van Hosting 2GO vinden de (eenvoudige) instructies betreffende de installatie en serverconfiguratie handig bij elkaar op deze pagina.


Opleuken

Heb je WordPress eenmaal draaiend, dan zul je al snel zien dat het een redelijk kale bedoening is in de standaarduitvoering. Natuurlijk kun je zelf een prachtige opmaak verzinnen, maar daar gaat flink wat tijd in zitten. Praktischer en veel sneller is het om van thema’s gebruik te maken. Deze zijn onder meer te downloaden vanaf de WordPress-website zelve. De veelal strak vormgegeven ‘schilletjes’ geven je WordPress-site een strak professioneel uiterlijk zodat je eigenlijk direct aan de slag kunt met het toevoegen van inhoud. Tot slot is het vermeldenswaardig dat de functionaliteit van WordPress eenvoudig is uit te breiden middels Plugins.

Waarschuwing: Zorg dat je WordPress-plugins up-to-date zijn. Onlangs bleek dat cybercriminelen dankbaar misbruik maken van lekken in oudere versies van populaire plugins.  
Computer Idee praat u dagelijks bij over alles wat met moderne technologie te maken heeft. Om zelf bij te blijven, heeft de redactie regelmatig contact met experts ‘in het veld’. Deze partijen willen graag hun kennis met u delen. Deze bijdragen herkent u aan het kopje ‘Kennispartner’.
Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord