Opera-oprichter lanceert nieuwe browser Vivaldi

© CIDimport

Opera-oprichter lanceert nieuwe browser Vivaldi

Geplaatst: 6 april 2016 - 09:06

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:13

Redactie ID.nl

Opera-oprichter Jon von Tetzchner vond het tijd voor een nieuwe browser en lanceert daarom vandaag Vivaldi. Vorig jaar kon je al aan de slag met een testversie, maar nu is de browser echt klaar voor gebruik.

Vivaldi richt zich naar eigen zeggen op 'power-users', internetgebruikers die het gedrag van hun browser het liefst zoveel mogelijk naar hun eigen hand zetten. Zo zijn er veel opties om de layout aan te passen. De positie van de adresbalk en die van de tabbladen is bijvoorbeeld zelf te bepalen. Handig is onder meer dat tabbladen gegroepeerd kunnen worden, zodat je het overzicht houdt.

Notities en sneltoetsen

De browser biedt ook de mogelijkheid tot het maken van notities, vergelijkbaar met de Edge-browser van Microsoft. Je kunt deze voorzien van screenshots en andere bijlagen, als je wilt. Verder heb je voor Vivaldi nauwelijks een muis nodig. Er zijn tientallen sneltoetsen beschikbaar om Vivaldi mee te navigeren, die je ook zelf kunt aanmaken en aanpassen.

Onze collega's van PCM namen Vivaldi vandaag onder de loep. Mocht je interesse hebben in de browser, neem daar dan zeker een kijkje. Verscheidene functies komen er aan bod en je leest er ook handige tips.

Vivaldi is hier te downloaden.

Opera-oprichter lanceert nieuwe browser Vivaldi-16024539

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten