Opera vindt browser opnieuw uit met Neon 2017-01-16T10:56:16

Aan de slag met Slack (3): Instellingen

'123456' en 'qwerty' weer meest voorkomende wachtwoorden

Opera vindt browser opnieuw uit met Neon

Opera vindt browser opnieuw uit met Neon

De makers van Opera komen met een hele nieuwe browser, Neon. Ze noemen het een conceptbrowser vanwege de vele experimentele functies.

Zodra je Neon opent, zie je direct dat je niet met een standaard browser te maken hebt. Waar vrijwel alle browsers uit horizontaal gestapende menu's bestaan, bestaat Neon uit drie verticale vlakken - dan wel balken.

In het middelste deel worden webpagina's geopend. In de balk aan de rechterzijde worden tabbladen in ronde bubbels bewaard, en in de linkerbalk zijn andere speciale functies van Neon te vinden.

Videospeler

Zo vind je in die balk een videospeler terug. Hier worden ondere andere YouTube-filmpjes in bewaard, die blijven spelen zodra je daarna andere websites bezoekt. Verder biedt de linkerbalk nog de optie om screenshots te maken van webpagina's, een gallerij waar de afbeeldingen worden opgeslagen, en ook het downloadbeheer.

Neon biedt ook een splitscreenfunctie. Zodra een tab-bubbel van de rechterzijde naar een openstaande pagina wordt gesleept, vraagt de browser of je beide pagina's naast elkaar open wilt hebben. Zodoende zijn twee sites tegelijk te browsen, terwijl je daarnaast eventueel nog een filmpje als popup-scherm open hebt. 

Geen adblocker

Het is nog niet de bedoeling dat Neon je standaard browser gaat vervangen. Daarvoor ontbreken er nog wat belangrijke features, zoals ondersteuning voor extensies. In tegenstelling tot Opera zelf heeft Neon nog geen ingebouwde adblocker. Opera ziet het zelf ook nog als een experiment, om out-of-the-box-ideeën mee uit te proberen.

Download Neon hier om het zelf te proberen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord