Opera's ingebouwde adblocker nu voor iedereen uit

© CIDimport

Opera's ingebouwde adblocker nu voor iedereen uit

Geplaatst: 4 mei 2016 - 06:08

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:01

Redactie ID.nl

Voor het blokkeren van online advertenties heb je vaak een speciale plugin nodig. Opera maakt het echter een stukje gemakkelijker en lanceert vandaag zijn ingebouwde adblock-functie voor iedereen.

Wie Opera als browser gebruikt, krijgt voortaan een melding in beeld of advertenties geblokkeerd moeten worden. Vanuit een icoontje in de taakbalk krijg je allerhande info over wat je precies mist.

De functie is ook beschikbaar voor de mobiele variant van Opera, Opera Mini. Maar vooralsnog alleen voor de Android-versie van de browser-app.

Inkomsten

Blokkeer je advertenties, dan ontneem je veel gratis websites ook hun inkomsten. De populaire adblocker Adblock Plus komt daarom eind dit jaar met een betaalfunctie, waarmee je maandelijk een bedrag naar je favoriete sites kunt overmaken

Of dat veel verschil gaat maken, is echter nog maar de vraag. Experts schatten de schade die door adblockers wordt aangericht (22 miljard dollar per half jaar) vele malen hoger dan de inkomsten die Adblock Plus hoopt te genereren (een half miljard dollar in 2017).

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten