Opgepast voor spyware op sudoku-site 2013-10-10T14:33:38

Nieuwe Harry Potter-film flink gedownload

Het dagelijkse humeur van internet

Opgepast voor spyware op sudoku-site

Opgepast voor spyware op sudoku-site

Sudoku's zijn momenteel razend populair. Dat is ook het spyware-gilde niet ontgaan. Wie online gaat en op bepaalde - minder frisse - sites komt, krijgt het aanbod om een sudoku-dingetje te downloaden. Daarmee haalt u meer binnen dan alleen een leuke puzzel-applicatie...De toepassing zelf werkt zonder problemen; gebruikers kunnen er hun sudokukunsten op botvieren.

Sudoku's zijn momenteel razend populair. Dat is ook het spyware-gilde niet ontgaan. Wie online gaat en op bepaalde - minder frisse - sites komt, krijgt het aanbod om een sudoku-dingetje te downloaden. Daarmee haalt u meer binnen dan alleen een leuke puzzel-applicatie...

De toepassing zelf werkt zonder problemen; gebruikers kunnen er hun sudokukunsten op botvieren. Maar zodra de toepassing geopend is, wordt echter YazzleSudoku (klik voor meer informatie hier) op uw computer gedownload. En dat is, aldus Panda Software, een vervelend stukje spyware. De reclameboodschappen die verschijnen, zijn niet alleen irritant, ze vertragen het computersysteem ook aanzienlijk.


YazzleSudoku creëert verschillende soorten Windows registry entries zodat het programma actief blijft. Tegelijkertijd wordt een reeks bestanden aangemaakt die nodig zijn om te functioneren. Het gaat om bestanden als RL_SudokuInstaller.rar.lnk en Yazzle Sudoku. Vervolgens tovert YazzleSudoku regelmatig reclameboodschappen op uw scherm.

Gelukkig is er ook nog zoiets als goed opletten. Voor het spel gespeeld kan worden, verschijnt immers een waarschuwing dat er spyware geïnstalleerd zal worden. Wie aangeeft dat hij dat niet wenst, kan het spel niet spelen - maar blijft verschoond van de malware.Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord