© CIDimport

Opgepast voor spyware op sudoku-site

Geplaatst: 4 april 2006 - 14:04

Aangepast: 19 september 2022 - 13:13

Redactie ID.nl

Sudoku's zijn momenteel razend populair. Dat is ook het spyware-gilde niet ontgaan. Wie online gaat en op bepaalde - minder frisse - sites komt, krijgt het aanbod om een sudoku-dingetje te downloaden. Daarmee haalt u meer binnen dan alleen een leuke puzzel-applicatie...De toepassing zelf werkt zonder problemen; gebruikers kunnen er hun sudokukunsten op botvieren.

Opgepast voor spyware op sudoku-site

Sudoku's zijn momenteel razend populair. Dat is ook het spyware-gilde niet ontgaan. Wie online gaat en op bepaalde - minder frisse - sites komt, krijgt het aanbod om een sudoku-dingetje te downloaden. Daarmee haalt u meer binnen dan alleen een leuke puzzel-applicatie...

De toepassing zelf werkt zonder problemen; gebruikers kunnen er hun sudokukunsten op botvieren. Maar zodra de toepassing geopend is, wordt echter YazzleSudoku (klik voor meer informatie hier) op uw computer gedownload. En dat is, aldus Panda Software, een vervelend stukje spyware. De reclameboodschappen die verschijnen, zijn niet alleen irritant, ze vertragen het computersysteem ook aanzienlijk.


YazzleSudoku creëert verschillende soorten Windows registry entries zodat het programma actief blijft. Tegelijkertijd wordt een reeks bestanden aangemaakt die nodig zijn om te functioneren. Het gaat om bestanden als RL_SudokuInstaller.rar.lnk en Yazzle Sudoku. Vervolgens tovert YazzleSudoku regelmatig reclameboodschappen op uw scherm.

Gelukkig is er ook nog zoiets als goed opletten. Voor het spel gespeeld kan worden, verschijnt immers een waarschuwing dat er spyware geïnstalleerd zal worden. Wie aangeeft dat hij dat niet wenst, kan het spel niet spelen - maar blijft verschoond van de malware.


Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten