Opnieuw datalek ontdekt bij OnePlus 2019-11-25T10:43:50

Onderzoek naar betrouwbaarheid Thuisbezorgd-recensies

Verouderde Avast en AVG niet compatible met recente Windows 10-updates

Opnieuw datalek ontdekt bij OnePlus

Opnieuw datalek ontdekt bij OnePlus

OnePlus heeft opnieuw klanten moeten benaderen, omdat privacy-gevoelige gegevens in verkeerde handen terecht zijn gekomen. Om hoeveel gedupeerden het precies gaat, is nog niet bekend.

Wie wel eens een telefoon via de site van OnePlus heeft besteld, loopt het risico dat naam, telefoonnummer, e-mailadres en huisadres zijn buitgemaakt door cybercriminelen. Betaalinformatie en wachtwoorden zijn niet achterhaald. Mocht dit voor jou gelden, dan heb je daarvan bericht gekregen op het mailadres dat bij OnePlus bekend is.

Gevolgen

Begin vorig jaar was er ook al sprake van een datalek bij OnePlus, met serieuzere gevolgen. Destijds bleek er gerommeld te zijn met de betaal-tool van de site. Criminelen konden er daardoor vandoor gaan met tienduizenden ingevoerde creditcard-gegevens. Neemt niet weg dat ook dit nieuwe lek voor OnePlus-klanten nadelig kan uitpakken.

Zo kunnen ze langs deze weg bestookt worden met phishing-mails. Het is aan te raden je inbox de komende tijd extra goed in de gaten te houden voor verdachte berichten. OnePlus start volgende maand met een bugbounty-programma. Ethische hackers maken dan aanspraak op een geldbedrag, wanneer ze kwetsbaarheden op de OnePlus-site vinden.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord