Opnieuw datalek ontdekt bij OnePlus

© CIDimport

Opnieuw datalek ontdekt bij OnePlus

Geplaatst: 25 november 2019 - 08:51

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:51

Redactie ID.nl

OnePlus heeft opnieuw klanten moeten benaderen, omdat privacy-gevoelige gegevens in verkeerde handen terecht zijn gekomen. Om hoeveel gedupeerden het precies gaat, is nog niet bekend.

Wie wel eens een telefoon via de site van OnePlus heeft besteld, loopt het risico dat naam, telefoonnummer, e-mailadres en huisadres zijn buitgemaakt door cybercriminelen. Betaalinformatie en wachtwoorden zijn niet achterhaald. Mocht dit voor jou gelden, dan heb je daarvan bericht gekregen op het mailadres dat bij OnePlus bekend is.

Gevolgen

Begin vorig jaar was er ook al sprake van een datalek bij OnePlus, met serieuzere gevolgen. Destijds bleek er gerommeld te zijn met de betaal-tool van de site. Criminelen konden er daardoor vandoor gaan met tienduizenden ingevoerde creditcard-gegevens. Neemt niet weg dat ook dit nieuwe lek voor OnePlus-klanten nadelig kan uitpakken.

Zo kunnen ze langs deze weg bestookt worden met phishing-mails. Het is aan te raden je inbox de komende tijd extra goed in de gaten te houden voor verdachte berichten. OnePlus start volgende maand met een bugbounty-programma. Ethische hackers maken dan aanspraak op een geldbedrag, wanneer ze kwetsbaarheden op de OnePlus-site vinden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten