Opnieuw leren lopen met een ReWalk exoskelet

© CIDimport

Opnieuw leren lopen met een ReWalk exoskelet

Geplaatst: 27 juni 2014 - 07:31

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:22

Redactie ID.nl

Dat is goed nieuws: het ReWalk exoskelet dat verlamde mensen in rehabilitatiecentra in de Verenigde Staten al jaren aan het lopen krijgt, is nu eindelijk goedgekeurd door de FDA. Iedereen met genoeg geld om er eentje aan te schaffen kan er nu ook in Amerika een kopen.

Daar moet je wel behoorlijk diep voor in de buidel tasten: een ReWalk exoskelet kost in Europa namelijk zo’n €52.500. Maar dat is het waard: weer opnieuw lopen met behulp van metalen steunen die het lichaam vasthouden, die worden aangedreven door motoren die de beweging op gang brengen.

Getest

Om door de keuring van de FDA heen te komen werd er een klinische proef gehouden met 30 deelnemers, die het skelet testten op verschillende oppervlakten en onder variërende omstandigheden.

Voorwaarden

Als je in aanmerking wilt komen voor aanschaf, dien je wel aan een paar voorwaarden te voldoen. Zo moet je in staat zijn om zonder hulp te staan en krukken te gebruiken. Ook mag je geen andere neurologische schade hebben. Hoe duur de ReWalk in Amerika zal worden is nog niet bekend. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten