Oppo onthult R9 met indrukwekkende selfie-camera

© CIDimport

Oppo onthult R9 met indrukwekkende selfie-camera

Geplaatst: 18 maart 2016 - 11:46

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:21

Redactie ID.nl

Het Chinese Oppo kondigt twee smartphones aan die met name opvallen vanwege hun selfie-camera. Deze hebben namelijk een indrukwekkende resolutie van 16 megapixels.

Normaal gesproken bevinden de krachtigste camera's zich aan de achterkant van een smartphone. Daar maak je immers het vaakst foto's mee. Maar met de opkomst van sociale media kunnen selfies in hoge kwaliteit ook niet achterblijven.

In tegenstelling tot concurrerende toestellen is de camera aan de voorzijde van de R9 dan ook de beste van de twee. De camera op de achterkant moet het stellen met 13 megapixels. 

Ter vergelijking: de meeste selfie-camera hebben een resolutie van 5, hooguit 8 megapixels. Oppo brengt ook een grotere versie van de R9 uit. De R9 Plus heeft zowel aan de voorkant als de achterkant een 16 mp-camera.

China

Helaas is de kans wel vrij klein dat je de toestellen in de Nederlandse winkels gaat treffen. Oppo is vooral groot in thuisland China, al zijn er wel plannen om wereldwijd meer voet aan wal te krijgen.

Het bedrijf is overigens geen vreemde op het gebied van opvallende camera's. De Oppo N1 uit 2013 heeft bijvoorbeeld een camera die te kantelen is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten