Oprichter iPing wil Nederlandse Internetbos planten

© CIDimport

Oprichter iPing wil Nederlandse Internetbos planten

Geplaatst: 25 maart 2008 - 15:03

Aangepast: 17 november 2022 - 08:42

Redactie ID.nl

Wellicht heeft u weleens gehoord van iPing, dat internet-prestaties meet? René Post, de man achter iPing, zet zich nu in voor iets nieuws: Het Nederlandse Internetbos. Nog dit voorjaar wil Cleanbits (het bedrijf dat Post voor dit doel heeft opgericht) beginnen met de aanplant van Het Nederlandse Internetbos´.

Oprichter iPing wil Nederlandse Internetbos planten

Wellicht heeft u weleens gehoord van iPing, dat internet-prestaties meet? René Post, de man achter iPing, zet zich nu in voor iets nieuws: Het Nederlandse Internetbos.

Nog dit voorjaar wil Cleanbits (het bedrijf dat Post voor dit doel heeft opgericht) beginnen met de aanplant van Het Nederlandse Internetbos´. Ínternetbedrijven kunnen in het bos een eigen perceel vol met boompjes zetten om zo de kooldioxide-uitstoot van hun klanten te compenseren.
Het bos wordt aangelegd in samenwerking met de Stichting Geldersch Landschap. Dit voorjaar gaat de spade de grond in voor de aanplant van zo´n 100.000 bomen: eik, els, es, grove den, haagbeuk en linde. In totaal wil Cleanbits twintig hectare bosgrond op de Veluwe en in de Achterhoek vol krijgen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten