Opvallende pieken in mobiel verkeer tijdens WK

© CIDimport

Opvallende pieken in mobiel verkeer tijdens WK

Geplaatst: 23 juni 2006 - 07:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:03

Redactie ID.nl

Vodafone klanten laten tijdens het WK opvallende pieken in hun mobiele belgedrag zien. Tijdens de wedstrijden van Oranje zorgen de goals voor enorme pieken in het sms-verkeer. In de vijf minuten na een goal wordt ruim 200% meer gesms't dan normaal.Ook vlak vóór, tijdens de rust en direct na de wedstrijd vertoont het SMS-verkeer een verdubbeling.

Opvallende pieken in mobiel verkeer tijdens WK

Vodafone klanten laten tijdens het WK opvallende pieken in hun mobiele belgedrag zien. Tijdens de wedstrijden van Oranje zorgen de goals voor enorme pieken in het sms-verkeer. In de vijf minuten na een goal wordt ruim 200% meer gesms't dan normaal.Ook vlak vóór, tijdens de rust en direct na de wedstrijd vertoont het SMS-verkeer een verdubbeling. Het belverkeer tijdens de wedstrijden neemt juist met 50% af vergeleken met dezelfde tijden op andere dagen.

Ook de korte samenvattingen van de wedstrijden van Oranje die Vodafone op de mobiele telefoon uitzendt, zorgen voor de hoogste mobiele kijkcijfers ooit. De eerste wedstrijd op 11 juni zorgde voor meer mobiele kijkers dan bijvoorbeeld de bomaanslagen in Londen in juli 2005. Dit record werd op zijn beurt weer voorbij gestreefd door de piek in mobiele kijkers van de samenvattingen van de wedstrijden tegen Ivoorkust en Argentinië.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten