Orange komt met één toestel voor vast en mobiel

© CIDimport

Orange komt met één toestel voor vast en mobiel

Geplaatst: 27 juni 2006 - 10:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:03

Redactie ID.nl

De gemiddelde beller gebruikt voor 40 procent van de telefoontjes die hij thuis pleegt niet zijn vaste toestel, maar zijn gsm. En is dus duurder uit dan wanneer hij zijn gewone toestel gebruiken zou...

Orange komt met één toestel voor vast en mobiel

De gemiddelde beller gebruikt voor 40 procent van de telefoontjes die hij thuis pleegt niet zijn vaste toestel, maar zijn gsm. En is dus duurder uit dan wanneer hij zijn gewone toestel gebruiken zou... Slim dus van Orange om dit najaar met de One Phone te komen: de eerste mobiele telefoon waarmee binnenshuis kan worden gebeld voor het voordelige thuistarief en buitenshuis voor het mobiele tarief. Alle telefoongesprekken kunnen met één telefoon worden gedaan. One Phone schakelt automatisch over van binnenshuis naar buitenshuis en andersom. Als de klant thuis is, wordt zijn mobiele telefoon automatisch zijn 'vaste' telefoon. Bij binnenshuis bellen wordt automatisch het meest optimale tarief berekend voor het gesprek. Wanneer buitenshuis met de One Phone wordt gebeld, verandert er niets voor de klant. Hij gebruikt zijn telefoon als een mobiel toestel en belt via het mobiele netwerk van Orange. Buitenshuis betaalt de klant, zoals hij gewend is, het mobiele tarief, dat afhangt van de gekozen bundel. De Livebox, de alles in één modem van Orange, signaleert deze overgang van binnenshuis en buitenshuis bellen en handelt het telefoongesprek verder af. Op het scherm van de telefoon is via een icoontje te zien welke verbinding actief is.

Om de One Phone te kunnen gebruiken, is een mobiel abonnement van Orange nodig plus een Orange ADSL Family abonnement met de draadloze (WiFi) variant van de Livebox. Die Livebox functioneert als een ontvanger die het signaal via draadloos WiFi en de adsl-internetverbinding naar het telefoonnetwerk transporteert. Met de Livebox wordt een eigen draadloos 'privé-netwerk' gecreëerd waardoor de klant voordelig kan bellen. Komt de klant buiten het bereik van de Livebox, dan wordt er automatisch overgeschakeld naar het mobiele netwerk, of andersom.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten