Oude boeken in een nieuw jasje

© CIDimport

Oude boeken in een nieuw jasje

Geplaatst: 6 juli 2006 - 06:07

Aangepast: 19 september 2022 - 13:01

Redactie ID.nl

Nog meer digitaal boekennieuws vandaag: Minister Van der Hoeven investeert 3,8 miljoen om boeken en documenten van de universiteits-biblioteken en de Koninklijke Bibliotheek te digitaliseren.

Oude boeken in een nieuw jasje

Nog meer digitaal boekennieuws vandaag: Minister Van der Hoeven investeert 3,8 miljoen om boeken en documenten van de universiteits-biblioteken en de Koninklijke Bibliotheek te digitaliseren. Daarmee moeten deze collecties beter toegankelijk worden voor onderzoekers, studenten en andere geïnteresseerden.De Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek krijgen 3 miljoen voor hun gezamenlijke project om bijzondere collecties te digitaliseren. Het gaat hierbij om werken van vóór 1800, waarvan de belangrijkste collecties zich in de Koninklijke Bibliotheek en de bibliotheken van de Universiteit van Amsterdam en Universiteit Leiden bevinden. De digitale bibliotheek voor de Nederlandse Letteren, een stichting waaraan de Taalunie en universiteiten deelnemen, krijgt 0,8 miljoen euro. Hier gaat het om het digitaal toegankelijk maken van 1000 sleutelteksten uit de Nederlandse cultuurgeschiedenis.

Deze investeringen maken deel uit van een Nationaal Programma Digitalisering voor de Geesteswetenschappen. Onder de geesteswetenschappen vallen onder meer taal- en letterkunde, cultuur en geschiedenis, filosofie, theologie en archeologie.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten