Oudejaarsavond 2015 (bijna) uitgebroed door Google 2015-12-31T01:03:41

Power Business Intelligence in Office 2016 (3)

iPhone 4s-gebruikers klagen Apple aan vanwege slechte prestaties iOS 9

Oudejaarsavond 2015 (bijna) uitgebroed door Google

Oudejaarsavond 2015 (bijna) uitgebroed door Google

Google heeft een alleraardigste doodle voor u klaarstaan, met uiteraard de viering van Oudejaarsavond 2015 als thema. Het trillende ei en een nerveus op een klok kijkend vogeltje is daarbij wel uitermate intrigerend: zou er na middernacht een 'uitgebroede' doodle verschijnen?

2015 was een jaar vol ups en downs, met als absolute dieptepunten de terroristische aanslagen in Parijs (waarvan eentje op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo), het neerstorten van een Duits passagiersvliegtuig na een krankzinnige zelfmoordactie van de copiloot en ook de crash van het Russische passagiersvliegtuig vol vakantiegangers boven Egypte - een aanslag - ligt nog vers in het geheugen. Gelukkig waren er eveneens leuke dingen te melden dit jaar. Denk aan de mooie maansverduistering, de tourstart in Utrecht en natuurlijk de introductie van de iPhone 6s en - eindelijk - de helaas wel heel dure iPad Pro. Daarmee zijn we beland op meer technisch vlak, waarbij gesteld kan worden dat 2015 het jaar was waarbij de privacyrechten van de gemiddelde burger op de helling werden gezet. Afluisteren, achterdeurtjes en meer allemaal vanuit het nobele oogpunt der staatsveiligheid. Ook was er een revolutie bij de veelal tamelijk conservatieve Belastingdienst: de blauwe enveloppe is niet meer. Vanaf nu loopt de communicatie van dit instituut via de cloud, net als de aangiften zelf. Voor u als digitaal doorgewinterde Computer Idee-lezer wellicht geen onlogische keuze, maar toch bleek het afschaffen van de gevreesde en soms ook geliefde blauwe enveloppe op bezwaren te stuiten. Een typische polderoplossing bracht uitkomst: hij wordt afgeschaft, maar in uitzonderingsgevallen blijft hij toch beschikbaar.

Ach, we kunnen natuurlijk nog lappen tekst typen met een terugblik, maar daarvoor kunt u net zo goed nog eens door uw stapel Computer Idee's bladeren. Koffiedik kijken houden we niet zo van. Al voorspellen we dat de gemiddelde internetverbinding wel weer een tikkie sneller zal worden, mobiel internetten goedkoper zal (moet) worden, een nieuwe iPad op stapel staat en Windows updates regelmatig zullen verschijnen. Rest ons niets anders dan u een gezond, voorspoedig, gelukkig en plezierig 2016 te wensen! En dat allemaal naar aanleiding van een Google doodle...


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord