Ouders Tim Ribberink tonen afscheidsnotitie

© CIDimport

Ouders Tim Ribberink tonen afscheidsnotitie

Geplaatst: 25 januari 2013 - 08:46

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:50

Redactie ID.nl

Naar aanleiding van de documentaire Het Zwijgen van Tilligte van VARA-programma DeGids.fm is er veel commotie ontstaan. Journalist Bert Molenaar twijfelt in de documentaire of de afscheidsbrief wel echt is en of pesten wel de werkelijke reden van deze dramatische zelfmoord was van Tim. De ouders hebben nu een screenshot van de afscheidsbrief (een notitie op de iPhone van de jongen) naar de NRC gestuurd als bewijs.

In november van vorig jaar werd Nederland opgeschrikt door de zelfmoord van Tim Ribberink als gevolg van online pesten. De afscheidsbrief die Tim Ribberink achter zou hebben gelaten, werd in de Twentse Courant Turbantia gepubliceerd. Journalist Bert Molenaar twijfelt of het pesten we de echte reden was van de zelfmoord en of de afscheidsbrief of sms wel echt bestaat. De afscheidsbrief blijkt een notitie te zijn geweest op de, niet vergrendelde, iPhone van Tim. 

Ouders Tim Ribberink tonen afscheidsnotitie-16392862

© CIDimport

De ouders zouden de brief naar buiten hebben gebracht om anderen te behouden voor wat hun zoon was overkomen. De journalist is echter van mening dat er met het pesten-verhaal een externe vijand werd gecreëerd door de ouders. Doordat in de documentaire de echtheid in twijfel werd getrokken, zorgde dit ook online voor veel discussie.

Om daar een einde aan te maken besloten de ouders van Tim om bij monde van Theo Scholte Lubberink, de oom van Tim, te reageren tegenover NRC. De ouders zijn zelf nog te vol van verdriet om zelf te reageren. Theo Scholte Lubberink stelt dat het triest is dat het zover heeft moeten komen maar zegt dat wanneer dit een einde kan maken aan de geruchten, het maar moet. Dat Molenaar insinueert dat ouders van de dood van hun kind een stunt proberen te maken, is het allerergste wat hij kan zeggen laat de oom aan NRC weten.  De screenshot van de afscheidsbrief op de iPhone werd een dag na de zelfmoord gemaakt en naar de poltie gestuurd. Een kopie is nu dus ook naar de NRC gestuurd

Vanavond is het tweede deel van de documentaire te beluisteren op degids.fm. Het eerste deel kan inmiddels op hetzwijgenvantilligte.nl worden bekeken.

Een trailer zie je hieronder:

[Via: NRC]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten