Ouders verkopen kinderen om gameverslaving te bekostigen

© CIDimport

Ouders verkopen kinderen om gameverslaving te bekostigen

Geplaatst: 27 juli 2011 - 07:37

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:45

Redactie ID.nl

Volgens de Chinese krant Sanxiang City News heeft een jong Chinees stel drie van zijn kinderen verkocht om zo zijn gameverslaving te kunnen betalen. De kinderen werden voor minder dan $10.000 verkocht. 

Het koppel ontmoette elkaar in 2007 in een internetcafé waar ze aan het gamen waren. Een jaar later kregen ze hun eerste kind, maar dat weerhield hen er niet van om door te gaan met gamen. Slechts een paar dagen na de geboorte van hun kind trokken ze alweer het internetcafé in om te gaan gamen.

Jongen bijna tien keer meer waard
Toen de twee in 2009 hun tweede kind kregen, een meisje, besloten ze dat voor 500 dollar te verkopen. Aangemoedigd door dit 'verkoopsucces' bood het koppel ook zijn zoon te koop aan. Een koper legde er kort daarna omgerekend 4600 dollar voor. Ook het derde kind, weer een jongetje, werd verkocht, weer voor 4600 dollar.

Betrapt door oma
Toen een van de oma's in de gaten kreeg wat er er met haar kleinkinderen gebeurde, trok ze aan de bel. Het koppel begreep niet dat wat ze deden strafbaar was. Ze gaven aan dat ze geen kinderen wilden opvoeden maar alleen wilden verkopen.

Chinezen en gaming
China heeft een geschiedenis wanneer het om gameverslavingen gaat. In 2007 gamede een 30-jarige man drie dagen achter elkaar en stortte vervolgens in en overleed. China probeert het internetgebruik en het online gamen aan banden te leggen met strengere wetgeving maar de excessen blijven bestaan. Laatst schreven we ook dat bewakers in Chinese gevangenissen de gevangenen laten gamen. De virtuele goederen die vervolgens in de spellen worden verzameld kunnen dan verkocht worden wat een lucratief handeltje blijkt te zijn. 

[Via: DigitalTrends]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten