Outlook krijgt 'likes' en 'mentions'

© CIDimport

Outlook krijgt 'likes' en 'mentions'

Geplaatst: 2 oktober 2015 - 07:13

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:39

Redactie ID.nl

Voor nieuwe functies binnen de webversie van Outlook, speelt Microsoft leentjebuur bij sociale media als Facebook en Twitter. Het bedrijf introduceert namelijk 'vind-ik-leuks' en 'mentions'.

De 'like' werkt net zoals op Facebook. Druk op het icoontje van een omhoog gestoken duim om aan te geven dat je een mailtje leuk vindt. Zo kun je bijvoorbeeld snel laten blijken of je iets een goed idee vindt. De mensen die bij de e-mail betrokken zijn, kunnen ook zien wie er op de like-knop hebben gedrukt. Doet iemand dat bij een mail die je zelf hebt verstuurd, dan krijg je daar een notificatie van.

De 'mention' lijkt dan weer op de functie van Twitter. Door de naam van een persoon uit je adresboek te typen met een apenstaartje ervoor, kun je diegene zijn aandacht extra trekken. Handig als je in een lange groepsmail, snel een vraagje tussendoor hebt aan een specifiek iemand. Zijn dit contacten die nog niet bij de conversatie betrokken waren, dan worden ze dat automatisch.

Uitrol

De nieuwe features rollen de komende maanden geleidelijk aan uit. De software-versies van Outlook krijgen de duim-omhoog en de mentions in de eerste helft van 2016.

Outlook krijgt 'likes' en 'mentions'-15788808

© CIDimport

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten