© CIDimport

Outlook.com ondersteunt vanaf nu IMAP

Geplaatst: 13 september 2013 - 05:53

Aangepast: 17 november 2022 - 08:33

Redactie ID.nl

Na jaren van standvastigheid voegt Microsoft toch het IMAP-protocol toe aan e-maildienst Outlook.com. IMAP wordt al jaren gebruikt door concurrenten om e-mail te synchroniseren. Microsoft zag de dienst echter als verouderd en gaf de voorkeur aan het eigen Exchange ActiveSync (EAS)-protocol. Naast IMAP voegt Microsoft ook OAuth toe aan Outlook.com.

Hoewel Microsoft nooit een groot voorstander was van het verder breed geaccepteerde IMAP, is het bedrijf toch overstag gegaan. De vraag naar ondersteuning van IMAP bleef ook een jaar na de lancering van Outlook.com bestaan. Microsoft maakte daarom tijdens een recente vragenronde op forumsite Reddit.com bekend IMAP eindelijk te omarmen.

‘Feedback gehoord’

“IMAP mag dan een verouderd protocol zijn, maar het wordt momenteel breed ondersteund op bijvoorbeeld smartphones en andere e-mailclients, zoals die op de Mac”, laat productmanager Steve Kafka weten op het officiële Outlook blog. “We hebben jullie feedback luid en duidelijk gehoord en deze is belangrijk voor ons.” Apple-diensten zoals Mail  en Thunderbird for Mac maken geen gebruik van EAS.

Ook OAuth-ondersteuning

Tegelijkertijd met de aankondiging van IMAP voegt Microsoft ook OAuth-ondersteuning toe aan Outlook.com. Dit biedt voordelen voor ontwikkelaars van mailapplicaties, want daarmee kan nog diepere integratie met Outlook-accounts gerealiseerd worden. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten