Overgrote deel jongeren kan niet zonder internet

© CIDimport

Overgrote deel jongeren kan niet zonder internet

Geplaatst: 22 september 2011 - 07:54

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:26

Redactie ID.nl

Internet is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en voor jongeren blijkt het volgens onderzoek zelfs een eerste levensbehoefte. Dit blijkt uit het 2011 Connected World Technology in opdracht van Cisco. 

Het onderzoek is gehouden onder 2800 studenten en jongeren die net van school af zijn en hun eerste baan hebben in 14 landen over de wereld. Voor één op de drie studenten en jonge werknemers is internet even belangrijk als de universele basisbehoeften als lucht, water, voedsel en onderdak. Ze waarderen internet hoger dan het bezig van een auto, of sociale contacten in de vorm van een avondje uit met vrienden.
 

Sociaal vs Sociaal online


Van de respondenten zegt meer dan de helft niet zonder internet te kunnen leven. Meer dan een kwart van de studenten vindt het belangrijker om bij te blijven op Facebook dan om uit te gaan, te feesten of muziek te luisteren.


TV op z'n retour


Een minderheid van de respondenten geeft de voorkeur aan meer traditionele media als kranten, boeken en telvisie. De televisie is nog maar voor minder dan één op de tien studenten en werknemers het belangrijkste apparaat.


Cisco concludeert uit de onderzoeksresultaten dat de invloed van de ontwikkeling van het gebruik en de beleving van internet grote invloed zal hebben op het bedrijfsleven. Van bedrijfscommunicatie en de mobiele lifestyle tot en met personeelswerving, de beveiliging en het concurrentievermogen van de bedrijven. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten