Overheden houden Twitter meer in de gaten 2014-08-01T11:13:46

Marktaandeel Android: 85 procent

Drone tracht drugs binnen te smokkelen

Overheden houden Twitter meer in de gaten

Vaker aanvragen voor inzien gebruikerdata

Overheden houden Twitter meer in de gaten

Overheden doen meer aanvragen bij Twitter om accountinformatie te overhandigen dan vorig jaar. Vooral de Verenigde Staten gebruiken die methode bij opsporingswerk, blijkt uit een rapport van het sociale netwerk zelf.

In totaal hebben overheden wereldwijd 2058 verzoeken gedaan tot het overdragen van accountinformatie in de eerste helft van 2014. Het betreft 3131 accounts, 46 procent meer dan vorig jaar. 

Aanvragen door de overheid van Amerika bedragen 61 procent van alle aanvragen en daarmee loop het land ver voor op andere landen. In 72 procent van die gevallen heeft Twitter gebruikersdata ook daadwerkelijk vrijgegeven. Daarover informeert het sociale netwerk de desbetreffende gebruikers ook, tenzij dat expliciet wordt verboden.

Nederland

Ook de Nederlandse overheid komt in het rapport voor. Deze heeft vijf aanvragen gedaan omtrent acht verschillende accounts, waarvan Twitter in 20 procent van de gevallen meewerkte.

Twitter zegt de data enkel te overhandigen wanneer er een vordering is. De stijging in het aantal aanvragen heeft volgens het bedrijf deels te maken met het feit dat Twitter in telkens meer landen beschikbaar is. Ook wordt gesproken over een trend: overheden hebben het telkens meer op social media gemunt.  


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord