Overheid start campagne voor veilig internetten

© CIDimport

Overheid start campagne voor veilig internetten

Geplaatst: 27 oktober 2014 - 13:50

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:18

Redactie ID.nl

De overheid is vandaag gestart met een campagne om burgers veiliger te laten internetten. Er is daarvoor een nieuwe website gelanceerd, waar je informatie kunt vinden over hoe je bijvoorbeeld een sterk wachtwoord maakt en wanneer je je persoonlijke gegevens wel en niet moet afstaan.

De campagne draait rond de website www.VeiligInternetten.nl, en is een initiatief van de Rijksoverheid, het ECP|Platform voor de Informatiesamenleving, en diverse bedrijven die zich met internetveiligheid bezig houden. De al bestaande websites Digibewust.nl en Waarschuwingsdienst.nl gaan op in de website VeiligInternetten.

Veiligheid online

Op de nieuwe website (die ook speciaal voor mobiele apparaten werkt) zijn stappenplannen te lezen over hoe je bijvoorbeeld je smartphone beter kunt beveiligen (met pincodes en versleuteling), of hoe je om moet gaan met openbare wifi-hotspots. Ook staan er handleidingen op de site waar je kunt lezen wat je moet doen als iemand zich als jou voordoet op internet, en is te lezen wat je rechten zijn als online consument.

Dagelijks online

De campagne, Alert Online, is 27 oktober van start gegaan en loopt tot 6 november. In die tijd probeert de overheid burgers actief voor te lichten over hun veiligheid en privacy op internet. Dat is nodig volgens minister Henk Kamp (Economische Zaken), "omdat 88% van de Nederlanders dagelijks online gaat."

Slechte start

De campagne verliep ironisch genoeg niet helemaal vlekkeloos. De website AlertOnline had bij de lancering te maken met een certificaat dat niet veilig bleek te zijn, en de website VeiligInternetten.nl wilde niet laden op Internet Explorer. Inmiddels zijn die problemen weer opgelost.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten