Overstap naar Windows 10 goed verlopen 2015-07-30T09:02:12

Welke versies van Windows 10 zijn er (en welke moet je hebben)?

Nederlandse CTRL One-bril laat glazen van kleur veranderen

Overstap naar Windows 10 goed verlopen

Weinig klachten over gratis upgrade

Overstap naar Windows 10 goed verlopen

De wereldwijde overstap naar Windows 10 is voor de meeste mensen goed verlopen. Dat blijkt uit berichten op sociale media als Facebook en Twitter, en internetfora als Reddit. Daaruit komt naar voren dat vrijwel alle overstappers het besturingssysteem zonder veel problemen konden binnenhalen, al werd al ook veel geklaagd dat het lang duurde.

Microsoft rolde het nieuwe besturingssysteem gisteren uit onder gebruikers als gratis upgrade vanaf Windows 7 en 8. Dat ging met een update via internet, waardoor er van tevoren veel angst heerste of de servers van het bedrijf het wel zouden houden.

Voorbereidend werk

Dat bleek zo te zijn, mede omdat Microsoft eerder deze week al was begonnen met het stilletjes downloaden van de installatiebestanden op de systemen van de gebruikers. Daardoor werden de servers in ieder geval een beetje ontzien.

Traag

Toch verliep de update niet bij iedereen vlekkeloos. Met name de tijd die de update in beslag nam was bij veel mensen een probleem. Sommige gebruikers klagen dat het wel uren duurde tot de download klaar was, anderen dat het installatiescherm bleef hangen op een X-aantal procenten. In de meeste gevallen leek een reboot daar wel bij te helpen. Windows maakt namelijk eerst een system restore, waardoor gebruikers na een mislukte installatie weer teruggaan naar waar ze begonnen. Ze kunnen de installatie dan opnieuw proberen.

Bestanden behouden

Windows 10 moet alle installatiebestanden en documenten gewoon overnemen vanuit Windows 7 en 8. Dat werkte in ieder geval in ons geval erg goed, maar ook op sociale media zijn weinig klachten te lezen van gebruikers die bestanden zijn kwijtgeraakt.

We zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Hoe verliep de update bij jullie? Als je die nog niet binnen hebt gekregen, kun je hier kijken hoe je de update kunt forceren.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord