Oxxio wil je huis slim maken met Apple Homekit

© CIDimport

Oxxio wil je huis slim maken met Apple Homekit

Geplaatst: 16 september 2014 - 05:19

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:41

Redactie ID.nl

Energieleverancier Oxxio gaat zijn apps koppelen aan Apples Homekit. Zo kan een gebruiker straks de apparaten in zijn huis regelen vanuit één app, als die apparaten aangesloten zijn op Apples eigen slimme huis.

Oxxio gebruikt de Oxxio App nu al om het stroomverbruik van apparaten op afstand te meten, maar straks kunnen de aparte apparaten ook door de app bediend worden. Dat gebeurt met Apple Homekit, een domotica-systeem dat ingebakken zit in het nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 8.

Domotica

Met Homekit wil Apple een platform bouwen voor een 'slim huis'. Daarvoor brengt het bedrijf een API uit, die ontwikkelaars en fabrikanten kunnen gebruiken voor het bouwen van nieuwe apparatuur. Op die manier hoopt Apple domotica makkelijker geïntegreerd te krijgen in huizen.

Groei

Op dit moment zijn er nog maar weinig apparaten die compatibel zijn met Homekit, maar volgens Oxxio gaat dat snel veranderen als meer fabrikanten de Homekit-API aan hun producten toevoegen. Met Homekit kunnen gebruikers zo hun energieverbruik beter in de gaten houden, of bepaalde apparaten vanaf een andere locatie uit zetten.

Privacygevoelig

Wel kan Homekit vragen oproepen over de privacy van gebruikers, want Oxxio kan er precies mee meten wat het verbruik van de klant is. Dat gebeurt onder de noemer 'klantvriendelijkheid', want zo kan de energieleverancier bijvoorbeeld zien of een koelkast meer stroom verbruikt dan gemiddeld - en vervolgens een energiezuiniger model aanraden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten