Paint 3D vervangt oude Paint in Windows 10

© CIDimport

Paint 3D vervangt oude Paint in Windows 10

Geplaatst: 21 november 2016 - 09:03

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:41

Redactie ID.nl

Het klassieke Paint bestaat al sinds de jaren '90 en is in Windows 10 nog steeds van de partij. Volgend jaar wordt het tekenprogramma echter vervangen door Paint 3D.

Microsoft kondigde Paint 3D onlangs aan als onderdeel van de Creators Update voor Windows 10, die begin volgend jaar wordt uitgebracht. Nu is duidelijk dat deze de oude, vertrouwde Paint in z'n geheel gaat vervangen.

Windows Insiders zitten inmiddels op een testversie van Windows 10 waarin ze kunnen wennen aan het nieuwe Paint.

Lees ook: Paint door de jaren heen

Oude Paint weer terug

De site MSPowerUser meldt echt dat je de oude versie van Paint vrij gemakkelijk weer terug kunt krijgen, bijvoorbeeld door Paint 3D weer te verwijderen. Paint bestaat namelijk gewoon nog, maar de snelkoppeling in het startmenu linkt naar de nieuwe Paint.

Door Paint 3D van het systeem te verwijderen, draai je dat weer terug.

Trager

Paint 3D moet het makkelijk maken om 3D-modellen te bouwen en te printen. Ook kun je de creaties van anderen downloaden, of die van jezelf upladen. De app zou echter ook trager openen en de interface zou daarbij erg gericht zijn op stylus-gebruik.

De kans bestaat dus dat Windows-gebruikers gewoon toegang willen houden tot de Paint die ze al jaren gewend zijn. Vooralsnog is die optie er dus nog, als je er naar op zoek gaat. Daarnaast is Paint 3D nog volop in ontwikkeling en kan er nog veel veranderen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten