'Pas op voor malafide Fortnite-sites' 2018-09-10T10:25:48

Tor-browser nu ook te downloaden voor Android

Provincie Noord-Holland test 'cruise control 2.0'

'Pas op voor malafide Fortnite-sites'

'Pas op voor malafide Fortnite-sites'

Cybercriminelen buiten de populariteit van de online shooter Fortnite uit via malafide websites. De makers achter de game hebben er al tientallen op de korrel en waarschuwen nu dan ook voor dit fenomeen.

Fortnite is sinds kort ook uit voor Android-telefoons, maar is niet te vinden in de Play Store zelf. Ontwikkelaar Epic Games koos ervoor om de game via zijn eigen site aan te bieden, om de opbrengsten niet met Google te hoeven delen. Maar dat betekent ook dat wanneer mensen buiten de Play Store om zoeken naar 'Fortnite voor Android', er een hoop schimmige sites opduiken

Fortnite veilig op Android installeren

Om er zeker van te zijn dat je de juiste versie van Fortnite installeert, ga je via de officiële website van de game. Na inschrijving krijg je een mailtje met daarin een link om de app te installeren. Voorlopig werkt dat alleen nog op Samsung-telefoons. Des te indrukwekkender zijn de gebruiksaantallen: na krap een maand telt het spel al 23 miljoen spelers op Android.

Epic Games zegt actief stappen te ondernemen tegen bovengenoemde praktijken. Bijvoorbeeld door sites offline te dwingen of door samen te werken met browsermakers en antivirus-leveranciers. Die kunnen bijvoorbeeld voor een melding zorgen zodra de sites in kwestie bezocht worden. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord