Microsoft maakt multiplayer-gamen tussen verschillende consoles mogelijk

© CIDimport

Microsoft maakt multiplayer-gamen tussen verschillende consoles mogelijk

Geplaatst: 15 maart 2016 - 09:42

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:23

Redactie ID.nl

Microsoft gaat multiplayer-gamen tussen pc en Xbox One mogelijk maken. Dit betekent dat het straks niet meer uitmaakt of spelers allemaal hetzelfde apparaat hebt om samen te kunnen spelen. Tussen pcgamers en Xboxgamers is deze ergernis binnenkort verleden tijd.

Gamers zijn al langer ontevreden over het feit dat je altijd precies dezelfde apparatuur moet hebben om samen te kunnen spelen via het netwerk. Via Xbox Live gaat Microsoft samenspel tussen de Xbox One en pc nu mogelijk maken.

Alleen Xbox Live

Voorlopig is samenspel alleen mogelijk als zowel op pc als Xbox wordt gespeeld via Xbox Live: De online gamedienst van Microsoft. Wanneer je games via een andere dienst speelt dan Xbox Live, is cross-platform play vooralsnog niet mogelijk.

Microsoft heeft wel gezegd open te staan voor cross play met andere netwerken. Het is dus mogelijk dat samenspel tussen Playstation en Xbox ook mogelijk wordt in de toekomst, maar dat zal ook van Sony afhangen.

Rocket League

Het eerste spel waarin cross-platform play tussen pc en Xbox mogelijk wordt is Rocket League: Een spel waarin je voetbalt met raketaangedreven auto’s. Rocket League heeft al gezorgd voor samenspel tussen spelers op pc en het Playstation Network.

Microsoft maakt multiplayer-gamen tussen verschillende consoles mogelijk-16026094

© CIDimport

Nu ook Microsoft cross-platform play mogelijk wil maken is het niet ondenkbaar dat straks alle Rocket League spelers tegen elkaar kunnen spelen; ongeacht het platform.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten