Pebble 2, Time 2 en Core zetten in op fitness

© CIDimport

Pebble 2, Time 2 en Core zetten in op fitness

Geplaatst: 25 mei 2016 - 06:58

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:51

Redactie ID.nl

Pebble is de grondlegger geweest van de huidige smartwatch-markt. Toch liep het bedrijf altijd achter op het gebied van fitnessfuncties. Daar moet nu verandering in komen.

Pebble kondigt twee nieuwe smartwatches aan, de Pebble 2 en de Pebble Time 2. Als opvolger van de vorige generatie Pebble-horloges is de upgrade bescheiden, tenzij je een smartwatch voornamelijk wil om je activiteiten bij te houden.

Zo zijn de nieuwe Pebbles voorzien van een stappenteller, hartritme-meter en een slaaptracker. Verder maakt een microfoon er onderdeel van uit, zodat je met de horloges kunt dicteren of gesproken berichtjes terug kunt sturen. 

Verschil

Verschillen tussen de modellen zijn onder meer te vinden in het scherm en de accuduur. De Time 2 heeft een groter scherm dat ook kleuren weergeeft, tegenover het zwart-wit-scherm van de gewone Pebble 2. 

Je hoeft de horloges relatief weinig vaak op te laden. De Pebble 2 houdt het een week vol, de Time 2 tien dagen. Daar stonden de horloges altijd al om bekend, behalve de Pebble Time Round. De luxe smartwatch blijft een beetje de vreemde eend in de bijt.

Hardlopers

Verder is de Pebble Core nieuw. Dit is geen smartwatch, maar een wearable voor hardlopers die aan kleding te bevestigen is. Via 3G of wifi kan er Spotify mee geluisterd worden, wat ook lokaal kan dankzij de 4 GB interne opslagruimte. Daarnaast is er GPS aanwezig.

De Pebble 2 komt in september uit en kost 99 dollar. De Time 2 lanceert in november en kost 169 dollar, terwijl de Core pas gepland staat voor januari 2017 en 69 dollar kost.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten