Pebble kondigt nieuwe smartwatch Pebble Time aan

© CIDimport

Pebble kondigt nieuwe smartwatch Pebble Time aan

Geplaatst: 25 februari 2015 - 08:41

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:15

Redactie ID.nl

Pebble Time, zo heet de nieuwe variant van de Pebble-smartwatch. De nieuwe horloges zijn vooralsnog alleen verkrijgbaar wanneer je via Kickstarter doneert.

Pebble Time heeft net als de eerste generatie Pebble een scherm van e-paper. Dit keer echter niet uitsluitend in zwart/wit, maar in kleur. Omdat het e-paperscherm weinig stroom verbruikt, is de smartwatch tot zeven dagen lang te dragen zonder dat je hem opnieuw moet opladen.

Ook nieuw is de ingebouwde microfoon, die je via stemherkenning notities laat maken of berichtjes sturen. Qua design is Pebble Time 20 procent dunner dan zijn voorgangers. Het scherm heeft een subtiele kromming, zodat hij beter om je pols past. De bandjes zijn gemakkelijk los te maken. Pebble is van plan de 3D-data ervoor vrij te geven, zodat je je eigen polsbandjes kan 3D-printen.

Tijdlijn

Daarnaast wordt het besturingssysteem uitgerust met een Timeline-functie. Notificaties en andere informatie staan daarbij onder elkaar, op chronologische volgorde. Je kan er doorheen scrollen alsof je door een Twitter-tijdlijn aan het scrollen bent. Deze intuïtieve manier van besturen komt ook naar de vorige Pebble-horloges.

Voor circa 160 euro is Pebble Time te koop via Kickstarter. Naar verwachting worden de horloges geleverd in mei en juni. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten