Pebble-smartwatches lanceren morgen in Benelux

© CIDimport

Pebble-smartwatches lanceren morgen in Benelux

Geplaatst: 1 oktober 2014 - 10:54

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:32

Redactie ID.nl

De smartwatches van Pebble zijn vanaf morgen ook in Nederlandse webshops verkrijgbaar. Onder andere Bol.com, Coolblue, Wehkamp en MediaMarkt gaan het slimme horloge aanbieden.

Daarnaast wordt de gadget in prijs verlaagd. De standaard Pebble-watch kost 129 euro en de Pebble Steel kost 229 euro. Intern zijn de smartwatches aan elkaar gelijk, de Steel is met zijn metalen uiterlijk vooral steviger.

Volgens Pebble is de prijsverlaging mogelijk doordat het bedrijf in de afgelopen twee jaar flink is gegroeid. Sinds 2012 wordt er aan de slimme horloges gewerkt en de massaproductie startte in 2013 dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne.

Firmware

Pebble brengt ook een nieuwe firmware-versie uit. Firmware 2.6 laat de smartwatch samenwerken met activiteitentracker-apps van onder meer Jawbone, Misfit en Swim.com. Apps zijn nu tevens als 'shortcuts' in te stellen, zodat je er sneller bij kan via de nieuwe Quick Launch-functie. Dit doe je door de omhoog en omlaag-knoppen een tijdje ingedrukt te houden.

Naast dat je op de smartwatch allerlei apps kunt installeren, kun je er ook standaard je smartphone aan koppelen. Je krijgt er dan bijvoorbeeld notifcaties op binnen en je kan er ook je muziekspeler mee besturen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten