Pestkoppen krijgen Google's robot niet klein

© CIDimport

Pestkoppen krijgen Google's robot niet klein

Geplaatst: 26 februari 2016 - 09:20

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:30

Redactie ID.nl

Als we de Terminator-films mogen geloven, ziet een toekomst vol robots er niet heel rooskleurig uit voor de mensheid. Maar misschien maken we het er zelf wel naar. Kijk maar eens hoe Google zijn robots aan het behandelen is.

Boston Dynamics (onderdeel van Google) toont namelijk een nieuwe generatie Atlas-robots. Deze beginnen telkens meer op mensen te lijken en kunnen inmiddels flink tegen een stootje.

In een video is te zien hoe de robot zich staande houdt op lastig terrein, zoals een besneeuwd bos. Wanneer Atlas dozen aan het stapelen is, proberen zijn makers hem daarvan te weerhouden door hem hardhandig opzij te duwen. Maar Atlas blijft gewoon staan.

Duwen en trekken

Mocht de robot toch omvallen, dan staat hij uit zichzelf gewoon weer op. Ook dat wordt in het filmpje getoond. Verder kan Atlas nu ook uit zichzelf deuren openen, zonder er tegenaan te botsen.

Overigens is dit niet de enige robot die bij Boston Dynamics in ontwikkeling is. Het bedrijf is vooral bekend van zijn 'robothonden', die ook weer omhoog krabbelen wanneer ze omver worden geduwd.

Gelukkig zijn ze nog niet intelligent genoeg om de pestkoppen een koekje van eigen deeg te geven...

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten