Pestkoppen krijgen Google's robot niet klein 2016-02-26T11:17:55

De HTC One M10 is in aantocht

Nissan stopt met onveilige app die auto's kwetsbaar maakte

Pestkoppen krijgen Google's robot niet klein

Pestkoppen krijgen Google's robot niet klein

Als we de Terminator-films mogen geloven, ziet een toekomst vol robots er niet heel rooskleurig uit voor de mensheid. Maar misschien maken we het er zelf wel naar. Kijk maar eens hoe Google zijn robots aan het behandelen is.

Boston Dynamics (onderdeel van Google) toont namelijk een nieuwe generatie Atlas-robots. Deze beginnen telkens meer op mensen te lijken en kunnen inmiddels flink tegen een stootje.

In een video is te zien hoe de robot zich staande houdt op lastig terrein, zoals een besneeuwd bos. Wanneer Atlas dozen aan het stapelen is, proberen zijn makers hem daarvan te weerhouden door hem hardhandig opzij te duwen. Maar Atlas blijft gewoon staan.

Duwen en trekken

Mocht de robot toch omvallen, dan staat hij uit zichzelf gewoon weer op. Ook dat wordt in het filmpje getoond. Verder kan Atlas nu ook uit zichzelf deuren openen, zonder er tegenaan te botsen.

Overigens is dit niet de enige robot die bij Boston Dynamics in ontwikkeling is. Het bedrijf is vooral bekend van zijn 'robothonden', die ook weer omhoog krabbelen wanneer ze omver worden geduwd.

Gelukkig zijn ze nog niet intelligent genoeg om de pestkoppen een koekje van eigen deeg te geven...


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord