Petitie voor roodharige emoji krijgt veel steun 2015-06-05T14:29:56

Hoe werkt Twitter (2): Je profielfoto instellen op Twitter

Mijn ING-app deze zomer met stem te ontgrendelen

Petitie voor roodharige emoji krijgt veel steun

 Petitie voor roodharige emoji krijgt veel steun

Een petitie die Apple wil dwingen roodharige emoji toe te voegen in iOS is meer dan 12.000 keer ondertekend. Daarmee hebben de initiatiefnemers hun doel bijna bereikt. Ze hoeven de handtekeningen alleen nog maar over te dragen aan Apple.

De organisatoren van Ginger Parrot waren in eerste instantie verheugd toen Apple een tijdje geleden 300 nieuwe emoji uitbracht. Daar bleek echter geen emoticon met rood haar tussen te zitten. Wel emoji's met een andere huidskleur dan blank. Maar dat is niet voldoende.

"Als je diversere emoticons uitbrengt, waarom zitten er dan niet een paar roodharigen tussen?", vraagt Ginger Parrot zich af. Twee procent van de wereldbevolking heeft rood haar, en de organisatie rekende uit dat dit gelijk staat aan 138 miljoen roodharige iPhone-gebruikers.

Niks verplicht

Ook de petitie tekenen? Dat kan op Change.org. Apple is daarmee nergens toe verplicht, maar kan zo wel op een probleem worden gewezen waarvan het bedrijf zelf wellicht niet weet dat het bestaat.

Zo paste Google onlangs zijn vertaaldienst nog aan, nadat bleek dat deze homoseksuelen beledigde. Ook dat euvel werd aangekaart middels een online petitie.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord