Phishing treft één op de vijf 2013-10-10T14:33:49

Zeg het met... emoti-kussens

Pac-Man spelen op de iPod

Phishing treft één op de vijf

Phishing treft één op de vijf

Uit een door Sophos uitgevoerd onderzoek onder ruim 600 respondenten is gebleken dat één op de vijf computer-gebruikers dagelijks vijf of meer phishing e-mails ontvangt. Sophos startte een web poll waaruit bleek dat 58% van de respondenten dagelijks minimaal één phishing e-mail ontvangt en 22% zelfs meer dan vijf.

Uit een door Sophos uitgevoerd onderzoek onder ruim 600 respondenten is gebleken dat één op de vijf computer-gebruikers dagelijks vijf of meer phishing e-mails ontvangt.

Sophos startte een web poll waaruit bleek dat 58% van de respondenten dagelijks minimaal één phishing e-mail ontvangt en 22% zelfs meer dan vijf. Uit deze enorme percentages blijkt dat computer-criminaliteit vanuit financieel oogpunt steeds grotere vormen aanneemt. Recente cijfers van de Anti-Phishing Working Group (APWG) waarvan Sophos lid is, laten hetzelfde beeld zien: in december 2005 ontdekte deze organisatie 15.244 unieke phishing reports. In december 2004 waren dit er nog 8.829.
"Het bekendste voorbeeld in Nederland is de phishing-aanval op Postbank-klanten medio 2005. Hierbij werden rekeninghouders via e-mail opgeroepen in te loggen op een nagemaakte website. Over het algemeen wordt de Nederlandse internetter nog redelijk ontzien door computercriminelen,,"zegt een woordvoerder van Sophos. "De reden dat phishing zo succesvol is, is het feit dat steeds meer gebruikers voor deze illegale praktijken vallen. Als je meer dan vijf phishing e-mails per dag ontvangt, zul je óf alerter zijn op de gevaren ervan, óf meer kans lopen erin te trappen. Het beste advies is dan ook voorzichtig en verstandig om te springen met ongewenste e-mails, te meer wanneer er gevraagd wordt gevoelige informatie op te sturen."


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord