Pig Chase: Gamen met echte varkens

© CIDimport

Pig Chase: Gamen met echte varkens

Geplaatst: 15 december 2011 - 11:43

Aangepast: 19 september 2022 - 13:38

Redactie ID.nl

Moet je het altijd afleggen tegen je tegenstanders in Wordfeud? Dan is Pig Chase misschien een game voor jou. In dit spel neem je het namelijk niet op tegen taalvirtuozen (of cheaters) maar tegen echte varkens.

Pig Chase: Gamen met echte varkens

Onderzoekers van Wageningen Universiteit en ontwerpers van de Hogeschool voor de Kunsten hebben een game bedacht waarmee mensen en varkens tegen elkaar kunnen spelen. Het idee achter het spel is dat varkens zich minder vervelen. Volgens filosoof Clemens Driessen van Wageningen Universiteit, vervelen varkens zich snel omdat het slimme dieren zijn. Het spel zou verveling,  agressie en het staartbijten onder varkens tegengaan. Varkenshouders zijn sinds 2001 verplicht om geschikt hokverrijkingsmateriaal aan te bieden om dit tegen te gaan. Pig Chase is het eerste ontwerp wat daarbij kan helpen.

Pig Chase: Gamen met echte varkens-16431519

© CIDimport

Het spel

Een scherm in het hok van de varkens toont een soort lichtbal die de speler via zijn iPad over het scherm kan bewegen. De menselijke spelers in dit spel kunnen via een iPad een lichteffect op de stalmuur besturen, de speler leidt het varken dan langs bepaalde doelen. Dit eerste spel is vooral bedoeld als concept dat in varianten verder uitgewerkt moet worden.

Gamende hagedis

Hoe goed de varkens kunnen gamen weten we niet, maar we maken waarschijnlijk meer kans dan wanneer we Ant hunt tegen deze baardagaam moeten spelen:

[Via: De Gelderlander]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten