Pinpasfraude in Amstelveense supermarkt

© CIDimport

Pinpasfraude in Amstelveense supermarkt

Geplaatst: 31 juli 2008 - 05:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 18:07

Redactie ID.nl

Als u afgelopen zaterdag uw boodschappen in een Albert Heijn-filiaal in Amstelveen hebt gedaan, doet u er goed aan het saldo van uw bankrekening eens goed na te kijken. Webwereld schrijft namelijk dat pinpassen werden geskimd en gekloond, waarna diverse bankrekeningen zijn leeggehaald.

Als u afgelopen zaterdag uw boodschappen in een Albert Heijn-filiaal in Amstelveen hebt gedaan, doet u er goed aan het saldo van uw bankrekening eens goed na te kijken.

Webwereld schrijft namelijk dat pinpassen werden geskimd en gekloond, waarna diverse bankrekeningen zijn leeggehaald. Het incident vond plaats in het Albert Heijn-filiaal in winkelcentrum Groenhoef in Amstelveen. Hoeveel klanten zijn gedupeerd is onbekend, maar de buit zou enkele tienduizenden euro's bedragen. Dat geld werd opgenomen bij een pinautomaat in Roemenië, waar veel pinpasfraudeurs vandaan komen. Bij een soortgelijke zaak in Breda-Noord werd vorige week vrijdag een Roemeen gearresteerd, die zich had laten insluiten om 's nachts de betaalapparaten te manipuleren.

Voorheen gebeurde het skimmen vooral bij pinautomaten op straat, tegenwoordig veel meer in winkels. Ook gebeurt het dat de firmware van pinautomaten wordt gehackt of dat het dataverkeer tussen pinapparaten en servers draadloos wordt afgetapt. Albert Heijn beweert echter dat de pinautomaten die het in de winkel gebruikt, bestand is tegen skimmers. Met een perspex mal wil de supermarktketen gaan controleren of er met een apparaat gerommeld is.

De banken zullen de schade van pinpasgedupeerden vergoeden.

Via: Webwereld

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten