Pinterest introduceert apps voor Android en iPad

© CIDimport

Pinterest introduceert apps voor Android en iPad

Geplaatst: 15 augustus 2012 - 07:13

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:07

Redactie ID.nl

Het sociale plaatjesprikbord Pinterest heeft eindelijk mobiele apps voor Android (zowel smartphones als tablets) en iPad. De app voor iPhone is vernieuwd.

Het sociale plaatjesprikbord Pinterest heeft eindelijk mobiele apps voor Android (zowel smartphones als tablets) en iPad. De app voor iPhone is vernieuwd.

Een sociaal netwerk zonder apps is tegenwoordig niet denkbaar en wenselijk. Vandaar dat het populaire Pinterest hoognodig met eigen mobiele apps op de proppen moest komen.

Android

De community van het populaire sociale netwerk Pinterest roept al tijden om een Android-app en nu is daar eindelijk gehoor aan gegeven. Naar eigen zeggen kun je nu snel en eenvoudig pinnen, zodat je zo productief mogelijk bent op Pinterest. De app zou goed moeten werken op zowel Android-smartphones als -tablets, ongeacht de snelheid of schermgrootte.

iPad

iPad-gebruikers hebben misschien de beste Pinterest-ervaring tot nu. De geheel nieuwe app biedt nieuwe manieren om te pinnen, repinnen en over het web te surfen. Wie de iPhone-app gebruikte op zijn iPad krijgt automatisch de iPad-versie geïnstalleerd na de update. Het eerste dat opvalt is het menu aan de linkerkant waarmee je heel gemakkelijk kunt wisselen tussen pins van mensen die je volgt, internet en het zoekvenster.

Pinterest introduceert apps voor Android en iPad-16476368

© CIDimport

iPhone

De iPhone-app is verbeterd qua gebruikerservaring, stabiliteit en snelheid. iPhone-gebruikers zien nu een twee-koloms-layout, zodat ze meer pins kunnen overzien.

Mocht de mobiele app niet beschikbaar zijn voor je smartphone of tablet, dan kun je altijd nog gebruikmaken van de mobiele site van Pinterest.

Vrouwen en tattoos

Het digitale plaatjesprikbord Pinterest is tot nu toe vooral populair onder Amerikaanse vrouwen. Het sociale netwerk staat vol met afbeeldingen van mode, kapsels, feestaankleding maar ook tattoos die men kan ‘repinnen’ of ‘liken’.

Zonder uitnodiging

Vorige week werd al bekend dat het mogelijk is om zonder uitnodiging lid te worden van het sociale plaatjesprikbord Pinterest. Nu kan iedereen direct een account aanmaken. Gisteren werd de Nederlandstalige versie van de Pinterest-site gelanceerd.

Computer Idee is ook actief op Pinterest.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten