Pinterest wil mannen aantrekken met nieuwe focus op reizen

© CIDimport

Pinterest wil mannen aantrekken met nieuwe focus op reizen

Geplaatst: 17 april 2014 - 09:29

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:45

Redactie ID.nl

Bij Pinterest zit er iets nieuws aan te komen, en volgens verschillende bronnen zou dat wel eens een hele nieuwe manier kunnen zijn om te reizen. Doel van deze lancering? Het aantrekken van meer mannelijke pinners.

Wat dit reisproduct precies inhoudt (dat op 24 april gelanceerd wordt), is nog niet bekend. Wel heeft Pinterest al een mogelijkheid toegevoegd die het delen van content over reizen makkelijker maakt. Je kunt een map aanmaken met zogenaamde Place Pins, en die map kun je vervolgens delen met je vrienden. Zo kun je makkelijk samen een reis voorbereiden en activiteiten plannen voor als je eenmaal bent gearriveerd.

Meer mannen

De reden dat Pinterest focust op reizen is omdat het platform graag meer mannen binnen wil halen. Door zich te richten op reizen – een industrie die net zoveel mannen als vrouwen aanspreekt – wil het dit bewerkstelligen. Op dit moment beslaat het aantal mannelijke gebruikers van het platform 14% van alle pinners.

Reisinspiratie

Producten die gericht zijn op reizen worden op dit moment door meerdere sociale netwerken opgepikt. De naam Choose Your Own Adventure die Pinterest aan het evenement van de lancering meegeeft zou goed kunnen wijzen op een op reizen afgestemd product. Daarbij zijn ze niet alleen: ook Facebook heeft een feature aangekondigd die gebruikers aanmoedigt om reisinspiratie te delen. 

Bron: Techcrunch

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten