© CIDimport

Piraten bieden beste dienstverlening

Geplaatst: 28 november 2011 - 10:23

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:55

Redactie ID.nl

Gabe Newell, CEO van Valve, bekend van spellen als Half-Life en Portal, zegt dat piraterij niet zozeer gedijt door de hoge prijzen van legale content maar door de achterblijvende service van veel aanbieders van legale content. Service die de piraten wel bieden.

Piraten bieden beste dienstverlening-16432125

© CIDimport

Volgens Newell gaat het om de service die piraten kunnen bieden. Als voorbeeld geeft hij dat piraten een illegale kopie overal ter wereld en dag en nacht aanbieden via internet. Een legale aanbieder brengt vaak een product dat gebonden is aan een bepaald land (zoals de bekende regiocodes) waardoor sommige producten die in de VS al uit zijn pas maanden later in je eigen land komen en vaak in een fysieke winkel gekocht moet worden. De meeste DRM beperkt de klant of bieden onzekerheid volgens de topman van Valve.

Daarom wil Newell vooral op het dienstverleningsaspect inzetten en biedt via de dienst Steam dan ook dezelfde voordelen als de piraten. Hierdoor zegt Newell bijna geen last van piraterij te hebben. Iedereen die Newell sprak vertelde hem, dat het uitbrengen van hun producten in Rusland zonde van de tijd zou zijn, omdat ze daar toch illegale kopieën zouden kopen/downloaden in plaats van het origineel. Toch is Rusland nu uitgegroeid tot de grootste afzetmarkt voor Valve.

[Via: Guru3D]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten