Piratenpartij stap dichter bij deelname Verkiezingen

© CIDimport

Piratenpartij stap dichter bij deelname Verkiezingen

Geplaatst: 12 maart 2010 - 09:03

Aangepast: 27 augustus 2022 - 12:35

Redactie ID.nl

De Piratenpartij is woensdag geregistreerd bij de Kamer van Koophandel als politieke vereniging. Ook zijn de statuten vastgelegd bij de notaris. De partij is hiermee een stap dichter bij deelname aan de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni. Dat melden de piraten op hun website. De Piratenpartij Nederland wil het auteursrecht inkorten tot vijf jaar, niet-commercieel kopiëren legaal maken, en een alternatief voor patentrecht instellen. Tevens willen de Piraten als waakhond optreden voor burgerrechten, met name privacy.Eén van de leidende figuren binnen de Nederlandse Piratenpartij is Arend Lammertink, een bekende figuur in Nederlandse open source-kringen.De eerste Piratenpartij werd in 2006 in Zweden opgericht. Sindsdien zijn er in meer dan veertig landen andere Piratenpartijen begonnen. De Zweden hebben twee zetels in het Europarlement veroverd. De Duitse tak heeft twee gemeenteraadszetels in respectievelijk Aken en München.Overigens is het nog niet zeker of de Piratenpartij mee kán doen. De partij heeft naast 30 handtekeningen per kieskring ook nog 11.250 euro nodig om te de kieslijst in te leveren, plus een hele hoop campagnegeld. 

De Piratenpartij is woensdag geregistreerd bij de Kamer van Koophandel als politieke vereniging. Ook zijn de statuten vastgelegd bij de notaris. De partij is hiermee een stap dichter bij deelname aan de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni. Dat melden de piraten op hun website.

De Piratenpartij Nederland wil het auteursrecht inkorten tot vijf jaar, niet-commercieel kopiëren legaal maken, en een alternatief voor patentrecht instellen. Tevens willen de Piraten als waakhond optreden voor burgerrechten, met name privacy.

Eén van de leidende figuren binnen de Nederlandse Piratenpartij is Arend Lammertink, een bekende figuur in Nederlandse open source-kringen.

De eerste Piratenpartij werd in 2006 in Zweden opgericht. Sindsdien zijn er in meer dan veertig landen andere Piratenpartijen begonnen. De Zweden hebben twee zetels in het Europarlement veroverd. De Duitse tak heeft twee gemeenteraadszetels in respectievelijk Aken en München.

Overigens is het nog niet zeker of de Piratenpartij mee kán doen. De partij heeft naast 30 handtekeningen per kieskring ook nog 11.250 euro nodig om te de kieslijst in te leveren, plus een hele hoop campagnegeld.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten