Piratenpartij wil politiek asiel voor Assange

© CIDimport

Piratenpartij wil politiek asiel voor Assange

Geplaatst: 7 december 2010 - 06:30

Aangepast: 17 november 2022 - 08:53

Redactie ID.nl

De Nederlandse Piratenpartij roept de Nederlandse regering op om Julian Assange en zijn medewerkers politiek asiel aan te bieden.

De Nederlandse Piratenpartij roept de Nederlandse regering op om Julian Assange en zijn medewerkers politiek asiel aan te bieden. De regering zou een veilige haven moeten bieden voor WikiLeaks, om vanuit Nederland haar journalistieke activiteiten voort te zetten, zo schrijven ze in het persbericht.

WikiLeaks heeft na het publiceren van duizenden geheime documenten al de nodige problemen ondervonden met hun website. Na DDOS-aanvallen kreeg het ook te horen dat hun website niet meer welkom was op de servers van Amazon, ook DNS-hoster trok de stekker eruit en in Zwitserland ging we website ook uit de lucht. Pay Pal heeft zelfs ook de rekening van WikiLeaks geblokkeerd, waardoor de site geen giften meer op deze manier kan ontvangen. Inmiddels zijn er al honderden officiële en onofficiële mirrors opgezet. De Nederlandse Piratenpartij heeft drie mirrors draaien die via deze website bereikbaar zijn: http://wikileaks.piratenpartij.nl/

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten