Pixel-uniform leger VS is fiasco van $5 miljard 2013-11-04T16:02:48

Beveilig uw smartphone

Microsoft betaalt $1,2 miljard voor Yammer

Pixel-uniform leger VS is fiasco van $5 miljard

Pixel-uniform leger VS is fiasco van $5 miljard

Het camouflagepak van het Amerikaanse leger dat gebruik maakte van zogenaamde ‘pixillation’ wordt nu gezien als een kolossale fout. Het pak valt in alle situatie op in plaats dat het camoufleert. Een flop die de Amerikaanse belastingbetaler al met al zo’n 5 miljard dollar kost.

Het pixelpatroon lijkt op het patroon dat we vinden op internet als tekst onleesbaar wordt gemaakt of beeld wordt gecensureerd of zoals we dat terugvinden in QR-codes. The Daily laat weten dat soldaten ontevreden zijn over het pixellated camouflage-uniform dat in 2004 werd ingevoerd onder de naam Universal Camouflage Pattern (UCP). Het groen-grijze pak zou te veel opvallen. Volgens een defensiespecialist zou het pak in elke situatie inzetbaar moeten zijn maar faalt het juist in elke situatie.

Universal Camouflage Pattern

Het pixel-patroon op deze pet doet het beter online dan op het slagveld

Nieuw patroon in ontwikkeling

Het leger zou nu dus ook afstappen van een camouflagepak dat overal inzetbaar is en nu pakken ontwikkelt die speciaal voor de situatie geschikt zijn. Wel zou er een neutralere print worden ontworpen die breder inzetbaar is en voor de duurdere legerkleding. Via computersimulaties worden de prints getest en ook worden de pakken op zes verschillende locaties wereldwijd in de praktijk getest. Tot het nieuwe design er is (kan een jaar duren), zullen soldaten gebruik gaan maken van een groenachtig pak genaamd MultiCam.

[Via: The Daily]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord