Play Store krijgt PEGI-leeftijdsclassificaties

© CIDimport

Play Store krijgt PEGI-leeftijdsclassificaties

Geplaatst: 27 mei 2015 - 10:06

Aangepast: 20 september 2022 - 07:53

Randolf Bouwma

Hoe weet je of een app geschikt is voor jonge kinderen? Google geeft daar binnenkort meer inzicht in, door apps te voorzien van de leeftijdsclassificaties die je bijvoorbeeld ook al ziet bij games die je in de winkel koopt.

Play Store krijgt PEGI-leeftijdsclassificaties

Nu zijn apps nog onderverdeeld in drie soorten inhoudsbeoordelingen: laag, gemiddeld en hoog. Hoge beoordelingen zijn doorgaans weggelegd voor apps waar geweld in voorkomt, zoals schietspelletjes.

Straks kan het zijn dat een dergelijke app een 16+-classificatie meekrijgt, als ook bekende icoontjes als een vuist voor gewelddadige inhoud of een scheldend tekstballonnetje wanneer er in de app scheldwoorden voorkomen.

PEGI

In de Europese landen slaat Google daarvoor de handen ineen met de Pan European Game Information-organisatie, beter bekend als PEGI. Classificaties worden automatisch toebedeeld wanneer app-makers een vragenlijst over hun app hebben ingevuld. PEGI kan apps ook handmatig een beoordeling meegeven en gaat dat doen in het geval van de meest populaire applicaties.

Google hoopt zo ouders tegemoet te komen, waarvan de kinderen ook de tablet gebruiken. Voor hen is binnenkort veel duidelijker of ze een app met een gerust hart kunnen downloaden.

Bron: BBC

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten