Playstation 3 na jaren toch gehackt 2013-11-04T16:42:08

Hyves cijfers en feiten 2010

App vertelt u of uw Tweet saai of interessant is

Playstation 3 na jaren toch gehackt

Playstation 3 na jaren toch gehackt

Het heeft een tijd geduurd maar een groep hackers onder de naam Fail0verflow claimt nu dan toch de 'private key' van Sony's Playstation 3 (PS3) te hebben gekraakt.De zogenaamde 'private key' checkt

Het heeft een tijd geduurd maar een groep hackers onder de naam Fail0verflow claimt nu dan toch de 'private key' van Sony's Playstation 3 (PS3) te hebben gekraakt.

De zogenaamde 'private key' checkt of code is geautoriseerd door Sony, is dat niet het geval dan weigert het apparaat de betreffende code uit te voeren. Door het kraken van de key kan men nu bijvoorbeeld Linux op de Playstation 3 draaien ongeacht de firmware-versie. Ook is het mogelijk om spellen vanaf een dvd te spelen in plaats van blu-ray. Hoewel met deze hack de deur openstaat voor het draaien van illegale games, was dit volgens de hackers-groep niet het doel van de hack.

Het kraken van de sleutel is een complex werk en het is dan ook nog niet eerder gelukt. De groep heeft drie jaar lang aan de hack gewerkt en presenteerde het tijdens de Chaos Communication Congress in Berlijn, een beurs voor Console hacking. De groep toonde een draaiende versie van Linux op de console. De exploit zal in de komende maanden worden vrijgegeven inclusief een how-to. De hack zal middels een aangepaste firmware kunnen worden gebruikt, er is geen hardware zoals dongles nodig om de hack te kunnen draaien.

Hoewel Sony's Playstation 3 lange tijd de best beveiligde console was, lijkt daar nu met deze hack in één klap verandering in te komen waarbij de Xbox 360 die plek nu inneemt (zie afbeelding).

[Via Slashgear]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord