© CIDimport

Ploeteren op het eindexamen

Geplaatst: 17 mei 2006 - 07:05

Aangepast: 19 september 2022 - 12:33

Redactie ID.nl

Vandaag zijn de eindexamens weer begonnen. Op internet kunnen de examen-kandidaten discussiëren over hoe moeilijk (of makkelijk) de examens dit jaar zijn.Vóór, tijdens en na de examens kunnen eindexamenkandidaten terecht op examen.kennisnet.nl. Om te oefenen, voor vragen over de examenstof of straks voor de uitslagen.

Ploeteren op het eindexamen

Vandaag zijn de eindexamens weer begonnen. Op internet kunnen de examen-kandidaten discussiëren over hoe moeilijk (of makkelijk) de examens dit jaar zijn.

Vóór, tijdens en na de examens kunnen eindexamenkandidaten terecht op examen.kennisnet.nl. Om te oefenen, voor vragen over de examenstof of straks voor de uitslagen. Ook geven een aantal vooraanstaande wetenschappers -onder wie prof. dr. Paul Schnabel van het Sociaal-Cultureel Planbureau, prof. dr. Ans van Kemenade, hoogleraar Engels te Nijmegen, prof. dr. Piet de Rooij, hoogleraar geschiedenis aan de UvA en prof. dr. A. Heertje, emeritus hoogleraar Economie aan de UvA hun visie op het eindexamen VWO.

Ook worden dagelijks alle examenopgaven gepubliceerd en er is een overzicht van de examenonderwerpen. De examensite gaat ook in op niet-vakinhoudelijke vragen, zoals de slaag- en zakregeling en de overgangsregelingen. In samenwerking met het Laks wordt er een dagelijks overzicht van de eindexamenklachtenlijn gepubliceerd. Er staan weblogs van examenkandidaten en er is dagelijks nieuws op het examenjournaal, ontwikkeld met het Laks en de NCRV.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten