Politie arresteert internetfraudeur 2013-11-04T17:30:12

Haal meer uit uw accu's en batterijen

Gezichtsherkenning als notebookbeveiliging

Politie arresteert internetfraudeur

Politie arresteert internetfraudeur

Met de aanhouding van een 30-jarige man uit Hoorn heeft de politie in Hoorn zeker 75 zaken van internetfraude opgelost. De verdachte plaatste op internet advertenties waarin hij met name computerspelletjes te koop aanbood. De slachtoffers betaalden de verdachte wel, maar ontvingen nooit de bestelde spullen.

Met de aanhouding van een 30-jarige man uit Hoorn heeft de politie in Hoorn zeker 75 zaken van internetfraude opgelost.

De verdachte plaatste op internet advertenties waarin hij met name computerspelletjes te koop aanbood. De slachtoffers betaalden de verdachte wel, maar ontvingen nooit de bestelde spullen.

De politie gaat er van uit dat de 75 zaken die in het onderzoek zijn meegenomen slechts een deel van het totaal aantal zaken is. In de praktijk blijken veel mensen die voor enkele tientallen euro's zijn benadeeld vaak geen aangifte te doen. Hoeveel de verdachte precies heeft binnengehaald met zijn 'handel' is nog niet duidelijk. Het gaat in ieder geval om enkele tienduizenden euro's.

De verdachte kon geruime tijd zijn praktijken blijven uitvoeren omdat hij regelmatig van IP-adres wisselde, vanuit internetcafe's opereerde en diverse bankrekeningen opende.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord