Politie zet telkens vaker drones in 2020-11-16T11:10:47

Tablet- en Chromebook-verkoop in de lift tijdens coronacrisis

Supersnel werken dankzij SSD

Politie zet telkens vaker drones in

Politie zet telkens vaker drones in Bron: Politie.nl

Drones vinden niet alleen bij hobbyisten gretig aftrek, ook de Nederlandse politie vliegt er telkens vaker mee. Dergelijke operationele inzetten van drones zijn tussen januari en september van dit jaar al vaker voorgekomen dan in heel 2019.

Vorig jaar stuurde de politie 556 keer een drone de lucht in, terwijl dit tussen januari en september van 2020 al 790 keer voorkwam. In 2017 had men slechts de beschikking over tien drones in totaal. Nu zijn dat er al 60 en vanaf volgend jaar worden het er 'meer dan 100'. Zo'n professionele politiedrone kost zo'n 50.000 euro, meldt de NOS

Wakend oog

Drones worden vooral ingezet bij verkeersongevallen, omdat van bovenaf beter te zien is hoe het ongeluk heeft plaatsgevonden. Maar dit jaar ook vaak om te bepalen of mensen niet te dicht op elkaar staan. BIj demonstraties is bijvoorbeeld van bovenaf goed zichtbaar of mensen zich wel netjes aan de anderhalvemeter houden.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord