'Popcorn Time grootste bedreiging voor Netflix'

© CIDimport

'Popcorn Time grootste bedreiging voor Netflix'

Geplaatst: 23 januari 2015 - 06:56

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:32

Redactie ID.nl

Popcorn Time, de illegale video-streamingdienst, is de grootste concurrent van Netflix. Dat zegt Netflix in een brief aan aandeelhouders, waarin het uitlegt dat piraterij de grootste bedreiging is voor het legale videomodel.

Popcorn Time werd daarbij als belangrijkste boosdoener genoemd. Volgens Netflix is het gebruikersgemak én het grotere aanbod van Popcorn Time een belangrijke reden dat gebruikers niet zomaar betalen voor Netflix.

Nederland

Netflix zegt in de brief aan de aandeelhouders bezorgd te zijn over de opkomst van piraterijsites, waarbij zelfs specifiek wordt gewezen op Nederland. Bijna nergens is Popcorn Time zo populair als in ons land, wat Netflix illustreert met een verwijzing naar Google Trends. In Nederland zou Popcorn Time inmiddels zelfs groter zijn dan Netflix. Wereldwijd is dat nog lang niet het geval, maar de opkomst verontrust Netflix wel.

Gebruiksgemak

Vooral het gebruiksgemak van Popcorn Time wordt specifiek genoemd. Netflix, en andere streaming-diensten als Spotify, worden altijd als voorbeeld aangehaald tegen piraterij omdat zij content voor relatief weinig geld makkelijk beschikbaar stellen. "Maar wat als diensten als Popcorn Time nóg makkelijker worden" vraagt Netflix zich af. Het bedrijf wil dit jaar daarom gaan kijken hoe het content nog beter aan de man kan brengen én hoe het interessanter kan worden voor gebruikers.

Daar weten wij wel een antwoord op: Verbeter eerst het Nederlandse aanbod maar eens!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten